![Lapač ovocných mušiek - Fly stick - Papírna Moudrý - ochrana pred hmyzom - 1 ks](https://c.osiva-semena.sk/7357-cart_default/lapac-ovocnych-musiek-fly-stick-papirna-moudry-ochrana-pred-hmyzom-1-ks.jpg)
Lapač ovocných mušiek - Fly stick - Papírna...
![Gladiator - herbicíd - ochrana rastlín - 40 + 10 ml](https://b.osiva-semena.sk/7375-cart_default/gladiator-herbicid-ochrana-rastlin-40-10-ml.jpg)
Gladiator - herbicíd - ochrana rastlín - 40 +...
![Semená talianskych šalátov - výsevný pásik - 5 m](https://b.osiva-semena.sk/9329-cart_default/semena-talianskych-salatov-vysevny-opasok-5-m.jpg)
Semená talianskych šalátov - výsevný pásik - 5 m
![Probiotiká Weiki pre paradajky - 100 ml](https://b.osiva-semena.sk/9158-cart_default/probiotika-weiki-pre-paradajky-100-ml.jpg)
Probiotiká Weiki pre paradajky - 100 ml
![Probiotiká Weiki pre celú záhradu - 100 ml](https://c.osiva-semena.sk/9153-cart_default/probiotika-weiki-pre-celu-zahradu-100-ml.jpg)
Probiotiká Weiki pre celú záhradu - 100 ml
![SYMBIVIT Muškát - mykoríza pre balkónové kvety - 150 g](https://b.osiva-semena.sk/6801-cart_default/symbivit-muskat-mykoriza-pre-balkonove-kvety-150-g.jpg)
Pimientos de Padron je veľmi obľúbená odroda v oblastiach Maroka a najmä Španielska, odkiaľ pochádza.
Rastlina je približne 100 cm vysoká a je možné ju pestovať ako v skleníku, tak v kvetináči na balkóne či terase.
Plodí podlhovasté papričky s dĺžkou 5–10 cm, ktoré dozrievajú cez zelenú farbu do červenej.
Je možné konzumovať ich v oboch týchto fázach zrelosti.
Papričky sú považované za veľmi chutné, s miernou pálivosťou okolo 2 500 – 10 000 jednotiek SHU.
Rastlina je však preslávená svojou nerovnomernou produkciou capsaicínu, čím dochádza k tomu, že niektoré z plodov môžu prekvapiť pálivosti o sile až 80 000 jednotiek.
Všeobecne, čím neskoršia úroda, tým pálivejšia chuť.
Zelené papričky sa najviac využívajú na grilovanie, na plnenie syrovou či mäsovou zmesou. Červené papričky sa naopak sušia alebo využívajú na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 80 dní.
S predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám.
Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.
S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.
Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.
Parametre
AgroBio Plodová zelenina je prírodný produkt z byliniek, vyrobený hlavne z prasličky a žihľavy, z ktorých využíva všetky ich známe účinky.
Je vhodný pre ekologické pestovanie.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť paradajok, paprík alebo uhoriek.
Postrek je výborný aj proti abiotickému stresu (krúpy, sucho alebo prudký dážď). Aplikácia pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Po jeho použití je možné plody ihneď konzumovať, nemá teda ochrannú lehotu.
Balenie má 100 ml.
Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.
Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.
Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.
Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.
Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.
Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.
Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)
Ide o zimné zateplené ochranné pracovné rukavice.
Majú protišmykovú ochranu. Sú určené na práce v chladnom počasí alebo vo vlhkom prostredí. Umožňujú presný a pevný úchop.
Balenie obsahuje 1 pár rukavíc.
Zapichovacie menovky na označenie sadeníc či výsevov sú výborným pomocníkom pri pestovaní.
Výška menovky je 15 cm, je vhodná do kvetináčov v interiéri, aj vonku na záhone. Je béžovej farby.
Balenie obsahuje 10 ks menoviek.
Miniskleník s ventiláciou s rozmermi 47 x 20 x 20 cm je ideálny pomocník pre začiatočníkov.
Skladá sa zo základnych dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi.
Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje. Priehľadná vrchná časť obsahuje ventilačné škáry.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík. Napr.: dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Hoštické hnojivo na rajčiny a papriky - 500 ml
Jedná sa o prírodné hnojivo, ktoré obsahuje prírodné guáno, čo je trus z morských vtákov žijúcich na pobreží Južnej Ameriky.
Prípravok dodáva rastlinám nie len potrebné živiny, ale tiež aktivuje pôdnu mikroflóru.
Je možné ho použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Pálivec je dlhší baraný roh s okrúhlym tvarom na reze.
Pre túto odrodu sú charakteristické tmavozelené plody a vyšší vzrast rastliny.
Paprika Pálivec je vhodná nielen na sterilizáciu, ale je tiež výborná na priamu konzumáciu, a to vo fáze botanickej zrelosti.
Zaujímavosťou tejto odrody je, že špička plodu je sladká, zatiaľ čo smerom k semenníku sa pálivosť steny papriky postupne zvyšuje, čo prináša jedinečný chuťový zážitok.
Paprika Pálivec sa radí na škále Scovilleových jednotiek medzi 800–1000 SHU, čo ju radí medzi mierne pálivé odrody.
Pimientos de Padron je veľmi obľúbená odroda v oblastiach Maroka a najmä Španielska, odkiaľ pochádza.
Rastlina je približne 100 cm vysoká a je možné ju pestovať ako v skleníku, tak v kvetináči na balkóne či terase.
Plodí podlhovasté papričky s dĺžkou 5–10 cm, ktoré dozrievajú cez zelenú farbu do červenej.
Je možné konzumovať ich v oboch týchto fázach zrelosti.
Papričky sú považované za veľmi chutné, s miernou pálivosťou okolo 2 500 – 10 000 jednotiek SHU.
Rastlina je však preslávená svojou nerovnomernou produkciou capsaicínu, čím dochádza k tomu, že niektoré z plodov môžu prekvapiť pálivosti o sile až 80 000 jednotiek.
Všeobecne, čím neskoršia úroda, tým pálivejšia chuť.
Zelené papričky sa najviac využívajú na grilovanie, na plnenie syrovou či mäsovou zmesou. Červené papričky sa naopak sušia alebo využívajú na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa