
Gladiola Halley - Gladiolus nanus - gladioly -...

Iskerník plnokvetý Picotee oranžový -...

Cibuľa šalotka Biztro - Allium cepa - cibuľky -...

Hrach kučeravý Akacia je odroda, ktorá je známa pre svoje dekoratívne a chutné výhonky.
Tieto výhonky tvoria rozvetvené ružice drobných lístkov a sú obzvlášť obľúbené pre svoju chuť, pripomínajúcu mladý hrášok.
Vďaka svojmu atraktívnemu vzhľadu a vynikajúcej chuti sú tieto výhonky často používané v kuchyni amatérskymi aj profesionálnymi kuchármi.
Sú ideálne na prípravu rôznych šalátov, zdobenie pokrmov či ako základ letných šalátov.
Táto odroda sa vyznačuje vzpriameným rastom typu Afila, čo znamená, že má redukované alebo chýbajúce lístky a namiesto nich rastú priamo výhonky.
Vďaka špecifickej vlastnosti odrody, je tento typ hrachu odolnejší voči niektorým chorobám a škodcom, čo uľahčuje jeho pestovanie.
Semená hrachu sa vysievajú priamo na vonkajšie stanovište na prelome marca a apríla. Hrach je pomerne odolný voči chladu. Semená je vhodné pred výsevom namočiť a nechať napučať. Hĺbka výsevu je 3–5 cm a spon 20 x 5 cm. Ideálna teplota na klíčenie je okolo 12–18 °C. Doba klíčenia je 1–2 týždne.
Hrach je možné vysievať postupne až do júna a rané odrody až do júla, čím si zaistíte dlhodobú úrodu až do jesenných mesiacov.
Stanovište by malo byť slnečné, dobre chránené pred vetrom. Je vhodné pestovať hrach s oporou. Pôda by mala byť hlinitá, humózna, s neutrálnym pH. Dôležitá je pravidelná zálievka.
Hrach sa zberá postupne podľa požadovaného stupňa zrelosti.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa