×

Kategórie

Jedľa španielská - Abies pinsapo - semená jedle - 7 ks

×

Jedľa španielska je endemitom južného Španielska a severného Maroka, kde v súčasnosti patrí medzi ohrozené druhy.

Ide o dekoratívny ihličnan hojne využívaný ako solitér v parkoch a záhradách.

V našom podnebnom pásme ocenia teplejšie a chránené stanovište na slnku alebo miernom tieni.

Oproti ostatným jedlám má netradične umiestnené ihlice, ktoré rastú kolmo k vetvám a špirálovito ich obtáčajú.

Jedľa španielska rastie veľmi pomaly, v dospelosti dosahuje okolo 20 m na výšku.

Silice extrahované zo semien tohto druhu jedle sú využívané v marockej ľudovej medicíne na liečbu dýchacieho ústrojenstva.

Čítaj viacShow less
1,82 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1003605
Obľúbené
Popis

Semená jedle namočte na 1 deň do vody a potom vykonajte tzv. studenú stratifikáciu po dobu 30 dní pri teplote 4 °C. Potom semienka vysaďte do spareného výsevného substrátu do hĺbky 1–2 cm. Ideálna doba na výsev je na jar alebo začiatkom jesene.

Rastline sa bude dariť skôr v polotieni a tieni. Pôda by mala byť hlboká, výživná a dostatočne vlhká. Vhodná je mierne kyslá pôda s dostatočnou zásobou humusu.

Zálievka by mala byť pravidelná, ale pozor na prílišné premokrenie substrátu. Jedľa skôr odolá krátkodobému suchu než veľmi mokrej pôde.

Doba klíčenia je cca 20–40 dní, ale klíčenie je nepravidelné, preto to môže trvať aj dlhšie.

Rastlina je plne mrazuvzdorná.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1003605

Parametre

Výška
100 - 150 cm
Doba kvitnutia
Apríl
Marec
Máj
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Stanovisko
Polotienisté
Slnečné
Mrazuvzdornosť
Áno
Vegetačné obdobie
Trvalky
Mohli byste ešte potrebovať
10,28 € s DPH
Altela je pasívny pomocný prípravok, ktorý zamedzuje vzniku a rozvoju bakteriálnych a hubových chorôb rastlín. Je určený najmä na ošetrenie zemiakov, zeleniny, jahôd, ovocných stromov a vínnej révy. Prípravok...
3,89 € s DPH
Sírne knôty sa využívajú na sírenie skladových priestorov alebo nádob. Sírenie je dezinfekčný postup, pri ktorom sú zničené zárodky plesní a iné mikroorganizmy. Zaistí tak dlhšiu trvanlivosť uskladnenej úrody v...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa