×

Kategórie

Karfiol Lisboa F1 - Brassica oleracea - semená karfiolu - 10 ks

Značka:
×

Karfiol Lisboa F1 je hybridnou poloranou odrodou netradične sfarbeného karfiolu.

Ružice sú lesklé a netypicky žlto-oranžovo sfarbené.

Sú zaujímavé vizuálne a výborné chuťovo.

Počas leta aj jesene dobre prospieva a rastie pomerne rýchlo.

Na zber je pripravený 55–65 dní po výsadbe.

V prípade včasného výsevu je jeho zber možný už od augusta a môže trvať až do novembra.

Karfiolu sa darí v čerstvo pohnojenej pôde, pretože ide o zeleninu prvej trate.

Čítaj viacShow less
2,83 €
Na sklade
Kód:
1000458
Obľúbené
Popis

S predpestovaním semien karfiolu je dobré začať už v priebehu marca. Ideálne je pestovanie vo vykurovanom skleníku. Ak by ste chceli rastlinky pestovať v domácom prostredí, začnite už o mesiac skôr. Teplota na klíčenie je 15–20 °C.

Sadeničky sa presádzajú v druhej polovici mája na dostatočne osvetlené stanovište (nie priame slnko). Tiež polotieň alebo tieň nerobí tejto rastline dobre a spomaľuje jej rast.

Pôda by mala byť stredne ťažká, riadne vyhnojená, s dostatkom vlahy. Nie je dobré využívať pôdy, kde v predchádzajúcich rokoch rástla iná kapustovitá zelenina (napr. kapusta, kel, kaleráby a pod.). Karfiol potrebuje dostatok mangánu, horčíka, bóru a molybdénu. Je preto nutné prehnojiť pôdu viaczložkovým hnojivom (napr. Cererit). Pre lepší rast koreňov môžete do pôdy zapraviť pokosenú trávu. Ideálny spon je 50 x 40 cm.

Karfiol vyžaduje dostatočnú zálievku, najlepšie každý deň.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1000458

Parametre

Farba plodu
Oranžová
Žltá
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Jún
Marec
Máj
Odroda
F1 Hybridná
Zber
August
November
Október
September
Skorosť odrody
Poloskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
10,65 €
Tento vypichovač buriny je ďalším kvalitným kúskom záhradného náradia od firmy Stocker. Je oceľový s masívnou rukoväťou, ktorá je z plastu. Vďaka závitu je možné na vypichovač naskrutkovať tiež dlhú násadu na...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa