Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyNa vybrané cibuľoviny 30% zľava!
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Kel kučeravý Lerchenzungen - Brassica oleracea L. - semená kelu kučeravého - 150 ks
Kel Lerchenzungen je stredne vysoká nehybridná odroda kelu, ktorá je veľmi chutná.
Vytvára zelené, silno kučeravé listy.
Poskytuje chutnú a výdatnú úrodu v priebehu celej zimy.
Dobre odoláva nízkym teplotám až do -15 °C.
Kel kučeravý je obľúbený hlavne pre jeho blahodárne účinky na zdravie.
Znižuje hladinu cholesterolu v krvi, je bohatým zdrojom vlákniny, kyseliny listovej a mnohých ďalších vitamínov a minerálov.
Kel kučeravý sa seje priamo na záhon v máji až júni do hĺbky 1 - 2 cm. Doba klíčenia je okolo 1 - 3 týždne. Odporučený spon je 60 x 50 cm, lebo rastlina pomerne bujne rastie.
Kel kučeravý je nenáročná zelenina, rastie i vo vyšších polohách a nie je tak náročný na pestovateľské podmienky ako iné druhy hlúbovej zeleniny. Pestuje sa ako následná plodina. Vhodnou predplodinou je napr. šalát alebo kaleráb. Vyhovujúce je slnečné alebo polo-tienisté stanovisko s dobre priepustnou, stredne ťažkou pôdou. Tá by mala byť zásaditá – možno ju pred siatím posypať vápencom.
Kel kučeravý je odolný voči nízkym teplotám – zelené odrody vydržia teplotu -15 °C, fialové i väčšie mrazy. Listy možno teda zberať postupne v priebehu celej zimy. Zozbierané listy možno skladovať zamrazené, podobne ako napr. špenátové listy.