Kategórie
- Semená na klíčenie
- Darčeky nielen na VianocePotešte svojich blízkych darčekmi do záhradky
- Jesenné cibuľovinyVypestujte si kvety doma
-
Zelenina a ovocieViac ako 1000 odrôd semien
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríkyPripravte si semienka cez zimu
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazyOriginálne Vianoce
- Knihy
-
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Narančíla - chlpatý pomaranč - Solanum quitoense - semená narančily - 5 ks
Táto exotická rastlina pochádza z juhoamerických Ánd - konkrétne z Ekvádoru či z Kolumbie.
Slovo narančila znamená v španielčine malý pomaranč.
Narančila je trvalý ker, ktorý dorastá do výšky okolo jedného až dvoch metrov.
U nás sa výška pohybuje okolo 80–120 cm. Listy sú chlpaté a veľmi dekoratívne.
Plody majú aromatickú chuť pripomínajúcu kiwi alebo zmes jahôd a ananásu.
Narančila je jedna z najkrajších rastlín, jej listy sú zafarbené do fialova a kvitne bielymi až bledo fialovými kvetmi.
V nedozretom stave sú plody jedovaté, dostatočné dozretie je nevyhnutné.
Narančila sa pestuje celoročne ako izbová rastlina. Prípadne je možné ju na leto dať na balkón alebo do záhrady.
Semená sa vysievajú do priepustného hlinito-piesčitého substrátu, s prídavkom rašeliny, a nechávajú sa na svetle vyklíčiť.
Stanovisko by malo byť ideálne v polotieni.
Narančila je na pestovanie nenáročná, vyžaduje len pravidelné hnojenie a zálievku.
Na zimu je treba rastlinu premiestniť do chladnej miestnosti s teplotou 10 – 15 °C a na jar zasa rastlinu zrezať.
Ak chcete, aby rastlina plodila, je treba ju, v prípade pestovania vnútri, ručne opeľovať.