
Gladiola Halley - Gladiolus nanus - gladioly -...

Iskerník plnokvetý Picotee oranžový -...

Cibuľa šalotka Biztro - Allium cepa - cibuľky -...

Tekvica Kamo Kamo je pôvodom z Nového Zélandu.
Plodí krásne tmavo zelené plody s pozdĺžnymi žltými až oranžovými pruhmi.
Typické je výrazné pruhovanie.
Dyne dorastajú do hmotnosti 0,8–1 kg, majú pevnú šupku a možno ich dlhodobo skladovať.
Niekedy je táto dyňa považovaná za výlučne okrasnú odrodu.
Jej plody sú ale veľmi chutné a možno ich bez problémov konzumovať.
Mladé plody môžete spracovávať ako cukety, v neskoršej fáze zrenia sa spracováva ako klasická dyňa.
Jej oriešková príchuť sa hodí do polievok, omáčok, sladkých pokrmov a pod.
Doba zrenia: okolo 100 dní.
Jedná sa o pomerne odolné rastliny, takže je možné buď semená predpestovať alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon.
S predpestovaním semien môžete začať už v marci či apríli. Doba klíčenia je 1 - 2 týždne. Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože tekvice zle znášajú mrazy. Rastliny sadíme do sponu 150 x 100 cm (alebo viac).
Tekvice majú rady hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj. Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia. Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie. Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom.
Tekvice je možné skladovať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa