×

Kategórie

Tekvica okrasná Kamo Kamo - Cucurbita pepo - semená tekvice - 5 ks

×

Tekvica Kamo Kamo je pôvodom z Nového Zélandu.

Plodí krásne tmavo zelené plody s pozdĺžnymi žltými až oranžovými pruhmi.

Typické je výrazné pruhovanie.

Dyne dorastajú do hmotnosti 0,8–1 kg, majú pevnú šupku a možno ich dlhodobo skladovať.

Niekedy je táto dyňa považovaná za výlučne okrasnú odrodu.

Jej plody sú ale veľmi chutné a možno ich bez problémov konzumovať.

Mladé plody môžete spracovávať ako cukety, v neskoršej fáze zrenia sa spracováva ako klasická dyňa.

Jej oriešková príchuť sa hodí do polievok, omáčok, sladkých pokrmov a pod.

Doba zrenia: okolo 100 dní.

Čítaj viacShow less
1,82 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1001137
Obľúbené
Popis

Jedná sa o pomerne odolné rastliny,  takže je možné buď semená predpestovať alebo ich vysadiť približne v polovici mája priamo na vonkajší záhon. 

predpestovaním semien môžete začať už v marci či apríliDoba klíčenia je 1 - 2 týždne. Rastliny presádzame na slnečné stanovisko až v druhej polovici mája, resp. v období, keď už nehrozia ranné mrazy, pretože tekvice zle znášajú mrazy. Rastliny sadíme do sponu 150 x 100 cm (alebo viac). 

Tekvice majú rady hlinitú pôdu, ktorá je bohatá na živiny. Je možné do pôdy už na jeseň zapraviť kompost alebo hnoj. Pre rast je zásadný dostatok svetla, tepla a vlahy. Stanovisko musí byť vždy slnečné a pôda vlhšia. Je potrebné rastliny dostatočne zalievať – menej a častejšie. Rastliny v priebehu rastu môžete prihnojovať hnojivami či kompostom.

Tekvice je možné skladovať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.

 

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1001137

Parametre

Farba plodu
Zelená
Žltá
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Marec
Máj
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Neskorá
BIO kvalita
Nie
Nedávno prezerané
1,82 € s DPH

Tekvica Kamo Kamo je pôvodom z Nového Zélandu.

Plodí krásne tmavo zelené plody s pozdĺžnymi žltými až oranžovými pruhmi.

Typické je výrazné pruhovanie.

Dyne dorastajú do hmotnosti 0,8–1 kg, majú pevnú šupku a možno ich dlhodobo skladovať.

Niekedy je táto dyňa považovaná za výlučne okrasnú odrodu.

Jej plody sú ale veľmi chutné a možno ich bez problémov konzumovať.

Mladé plody môžete spracovávať ako cukety, v neskoršej fáze zrenia sa spracováva ako klasická dyňa.

Jej oriešková príchuť sa hodí do polievok, omáčok, sladkých pokrmov a pod.

Doba zrenia: okolo 100 dní.

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa