
Frézia plnokvetá oranžová - Freesia - hľuzy...

Rebarbora je ďalšia z radu hlúbovej zeleniny, ktorá je tradičnou súčasťou predovšetkým vidieckych záhrad. Rebarbora je výborná do koláčov, je možné ju zavariť, vyrobiť marmeládu a ďalšie pochutiny. Rebarboru poznáme aj pod menej používaným názvom rebarbora.
Stopku rebarbory odporúčame konzumovať iba v obmedzenej dobe, približne od polovice mája do polovice júna. Neskôr v čase, keď rastlina prechádza do kvetu sa v jej stopke zvyšuje podiel kyseliny šťaveľovej a zber už nie je vhodný. Listy zberáme ideálne ráno, kedy je ešte chladno a v chladničke vydržia až dva týždne.
V čase, keď rebarbora kvitne, poslúži aj ako vysokodekoratívna a veľmi efektná rastlina v záhrade. Nezabudnite tiež, že sa ide o pomerne priestrannú rastlinu, ktorá potrebuje veľa miesta. Na to treba myslieť už pri výsadbe.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť saTieto súbory cookie sú nevyhnutné pre prevádzku našich služieb a nemožno ich vypnúť. Zvyčajne sa nastavujú iba v reakcii na vaše akcie, ako je napríklad vytvorenie účtu alebo uloženie zoznamu želaní na neskôr.
Tieto súbory cookie nám umožňujú počítať návštevy a prevádzku, aby sme mali prehľad o tom, ktoré stránky sú najobľúbenejšie a ako sa na našom webe návštevníci pohybujú. Všetky informácie, ktoré tieto súbory cookie zhromažďujú, sú agregované, a teda anonymné.
Keď prijmete marketingové súbory cookie, dávate nám súhlas umiestniť do vášho zariadenia cookies, ktoré vám poskytnú relevantný obsah zodpovedajúci vašim záujmom. Tieto súbory cookie môžu byť nastavené nami alebo našimi reklamnými partnermi prostredníctvom našich stránok. Ich účelom je vytvoriť profil vašich záujmov a zobrazovať vám relevantný obsah na našich webových stránkach aj na webových stránkach tretích strán.