Katalóg

Použité filtre:
    Kvalita

    Naše produkty

    Hlúbová zelenina 

    Hlúbová zelina má hrubý hlúb. Patrí sem kapusta, kaleráb, karfiol a pod. Sú to výborní pomocníci v kuchyni a hodia sa ako príloha asi ku každému jedlu.
    • Brokolica
      Brokolica
      Svojej tmavozelenej farbe vďačí svojim predchodcom, divo rastúcim bylinám z oblasti Stredozemného mora. Obsahuje vysoký podiel vitamínu C - čím sú ružičky brokolice tmavšie, tým viac vitamínu C a betakaroténu obsahuje.
    • Fenikel
      Fenikel
      Je známe, že drvené semená feniklu sa používajú ako korenina a sú vhodné aj na prípravu čaju. Avšak málokto vie, že použiť sa dá celá rastlina. Fenikel je vhodný pri príprave rýb a šalátov a tiež do polievok.
    • Kaleráb
      Kaleráb
      Kaleráb urýchľuje vylučovanie žlče a jej transport do čriev, vďaka obsahu vlákniny reguluje stolicu, preto sa odporúča ľuďom trpiacim zápchou. Nachádza sa v ňom vysoký obsah vitamínov B, C, železa, horčíka a mangánu. Konzumovať môžme aj listy, ktoré obsahujú dokonca viac prospešných látok ako buľva.
    • Kapusta
      Kapusta

      Už starí Rimania na ňu nedali dopustiť a kapustu považovali za všeliek. Medzi bielou a červenou kapustou nie je veľký rozdiel. Červenolistá dlhšie dozrieva, preto má omnoho tuhšie listy, v porovnaní s bielou má viac vitamínu C, železa i bioflavonoidov. V červenej kapuste sa nachádza 36 druhov rastlinných pigmentov, pričom 8 z nich sa nevyskytuje v žiadnej inej rastlinnej potrave.

    • Karfiol
      Karfiol
      Karfiol má pôvod v Stredomorí. Vďaka mnohým vitamínom je karfiol účinný v liečbe močového traktu a obličiek. Nachádza sa v ňom veľa vody, je močopudný a jeho obsah sacharidov a tukov je celkom zanedbateľný.
    • Kel
      Kel
      Kel znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje steny ciev aj imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu vlákniny pôsobí priaznivo na zažívanie.
    • Rebarbora
      Rebarbora

      Rebarbora je trváca a mrazuvzdorná rastlina. Je bohatým zdrojom vlákniny, čím detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Avšak tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky, by sa jej konzumácii mali vyvarovať, pretože obsahuje kyselinu šťavelovú.

    • Špargľa
      Špargľa

      Lahodná, ľahko stráviteľná špargľa, ktorá obsahuje množstvo cenných látok prospievajúcich ľudskému organizmu, sa považuje za elixír zdravia a mladosti. Špargľa je zdrojom veľmi cenných látok, regeneruje a posilňuje organizmus. Je účinnou podpornou látkou pri cukrovke, kožných ochoreniach, omladzuje a zlepšuje kvalitu kože, vlasov i nechtov, podporuje činnosť srdca, obličiek, močového mechúra, pečene a žlčníka.

    na stránku
    Produkty 1 - 15 (60)
    Produkty 1 - 15 (60)

    Menu