Katalóg

Kvalita

Naše produkty

Hlúbová zelenina 

Hlúbová zelina má hrubý hlúb. Patrí sem kapusta, kaleráb, karfiol a pod. Sú to výborní pomocníci v kuchyni a hodia sa ako príloha asi ku každému jedlu.
  • Kel
    Kel
    Kel znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje steny ciev aj imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu vlákniny pôsobí priaznivo na zažívanie.
  • Brokolica
    Brokolica
    Svojej tmavozelenej farbe vďačí svojim predchodcom, divo rastúcim bylinám z oblasti Stredozemného mora. Obsahuje vysoký podiel vitamínu C - čím sú ružičky brokolice tmavšie, tým viac vitamínu C a betakaroténu obsahuje.
  • Fenikel
    Fenikel
    Je známe, že drvené semená feniklu sa používajú ako korenina a sú vhodné aj na prípravu čaju. Avšak málokto vie, že použiť sa dá celá rastlina. Fenikel je vhodný pri príprave rýb a šalátov a tiež do polievok.
  • Kaleráb
    Kaleráb
    Kaleráb urýchľuje vylučovanie žlče a jej transport do čriev, vďaka obsahu vlákniny reguluje stolicu, preto sa odporúča ľuďom trpiacim zápchou. Nachádza sa v ňom vysoký obsah vitamínov B, C, železa, horčíka a mangánu. Konzumovať môžme aj listy, ktoré obsahujú dokonca viac prospešných látok ako buľva.
  • Kapusta
    Kapusta
    Už starí Rimania na ňu nedali dopustiť a kapustu považovali za všeliek. Medzi bielou a červenou kapustou nie je veľký rozdiel. Červenolistá dlhšie dozrieva, preto má omnoho tuhšie listy, v porovnaní s bielou má viac vitamínu C, železa i bioflavonoidov. V červenej kapuste sa nachádza 36 druhov rastlinných pigmentov, pričom 8 z nich sa nevyskytuje v žiadnej inej rastlinnej potrave
  • Karfiol
    Karfiol
    Karfiol má pôvod v Stredomorí. Vďaka mnohým vitamínom je karfiol účinný v liečbe močového traktu a obličiek. Nachádza sa v ňom veľa vody, je močopudný a jeho obsah sacharidov a tukov je celkom zanedbateľný.
  • Rebarbora
    Rebarbora
    Rebarbora je trváca a mrazuvzdorná rastlina. Je bohatým zdrojom vlákniny, čím detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Avšak tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky by sa jej konzumácii mali vyvarovať, pretože obsahuje kyselinu šťavelovú.
na stránku
Produkty 1 - 15 (58)
Produkty 1 - 15 (58)

Menu