
Reďkovka Faraon - Raphanus sativus - semená...

Frézia plnokvetá fialová - Freesia refracta -...

Melón cukrový Stellio F1 - Cucumis melo -...

Fazuľa kríčková Dior - Phaseolus vulgaris -...

Šalát kučeravý letný - Lactuca sativa - semená...

Karfiol je druh hlúbovej zeleniny, ktorej konzumácia má veľmi dobrý vplyv na ľudské zdravie. Obsahuje nízke množstvo sacharidov a proteínov a takmer žiadny tuk. Preto je vhodný do redukčného jedálnička.
Ďalej obsahuje vitamíny A, B, E a C, ďalej draslík, vápnik alebo napríklad horčík. Medzi jeho výhody tiež patrí lepšia stráviteľnosť, než je bežné u ďalších odrôd hlúbovej zeleniny. Pôsobí na správnu funkciu žalúdka a čriev a má prečisťujúce schopnosti.
V kuchyni je možné karfiol použiť takmer v akejkoľvek úprave, mladý karfiol je možné využiť aj surový v šalátoch, ďalej je možné ho tepelne upravovať varením, vyprážaním, pečením či varením v pare, čo je najzdravší spôsob konzumácie.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa