
BIO mungo fazuľa - bio semená na klíčenie - 200 g

Muškát krúžkovaný Nekita F1 Salmon -...

BIO záhradkárstvo - základný kurz - kniha - 1 ks

Kakaové bôby BIO - Criollo - celé plody - 200 g

Darčekový balíček pre mamičku - darčekové...

Karfiol je druh hlúbovej zeleniny, ktorej konzumácia má veľmi dobrý vplyv na ľudské zdravie. Obsahuje nízke množstvo sacharidov a proteínov a takmer žiadny tuk. Preto je vhodný do redukčného jedálnička.
Ďalej obsahuje vitamíny A, B, E a C, ďalej draslík, vápnik alebo napríklad horčík. Medzi jeho výhody tiež patrí lepšia stráviteľnosť, než je bežné u ďalších odrôd hlúbovej zeleniny. Pôsobí na správnu funkciu žalúdka a čriev a má prečisťujúce schopnosti.
V kuchyni je možné karfiol použiť takmer v akejkoľvek úprave, mladý karfiol je možné využiť aj surový v šalátoch, ďalej je možné ho tepelne upravovať varením, vyprážaním, pečením či varením v pare, čo je najzdravší spôsob konzumácie.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa