Rebarbora
Rebarbora je ďalšia z radu hlúbovej zeleniny, ktorá je tradičnou súčasťou predovšetkým vidieckych záhrad. Rebarbora je výborná do koláčov, je možné ju zavariť, vyrobiť marmeládu a ďalšie pochutiny. Rebarboru poznáme aj pod menej používaným názvom rebarbora.
Stopku rebarbory odporúčame konzumovať iba v obmedzenej dobe, približne od polovice mája do polovice júna. Neskôr v čase, keď rastlina prechádza do kvetu sa v jej stopke zvyšuje podiel kyseliny šťaveľovej a zber už nie je vhodný. Listy zberáme ideálne ráno, kedy je ešte chladno a v chladničke vydržia až dva týždne.
V čase, keď rebarbora kvitne, poslúži aj ako vysokodekoratívna a veľmi efektná rastlina v záhrade. Nezabudnite tiež, že sa ide o pomerne priestrannú rastlinu, ktorá potrebuje veľa miesta. Na to treba myslieť už pri výsadbe.