×

Kategórie

Chilli Anaheim - Capsicum Annuum - semená chilli - 6 ks

×

Toto chilli patrí k menej štipľavým kultivarom. Plody chilli sú tmavozelenej farby a pri zrelosti sa sfarbujú do červena až hneda.

Sú dobrým pomocníkom v kuchyni, hodia sa takmer do všetkých omáčok ázijskej kuchyne, používajú sa aj v mexickej či texaskej kuchyni.

Sú výborné čerstvé, sušené i grilované.

Dorastajú 15 cm do dĺžky, 5 cm do šírky a rastlina do výšky 65–90 cm.

Obsahujú 500–2 500 SHU jednotiek.

Doba zrenia je približne 90 dní.

Čítaj viacShow less
4,93 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1001626
Obľúbené
Popis

predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám. 

Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.

S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.

Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1001626

Parametre

Výška
40 - 60 cm
60 - 80 cm
Farba plodu
Čierna
Štipľavosť
Mierne štipľavé
Pestovanie
V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Marec
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Poloskorá
BIO kvalita
Nie
Nedávno prezerané
4,93 € s DPH

Toto chilli patrí k menej štipľavým kultivarom. Plody chilli sú tmavozelenej farby a pri zrelosti sa sfarbujú do červena až hneda.

Sú dobrým pomocníkom v kuchyni, hodia sa takmer do všetkých omáčok ázijskej kuchyne, používajú sa aj v mexickej či texaskej kuchyni.

Sú výborné čerstvé, sušené i grilované.

Dorastajú 15 cm do dĺžky, 5 cm do šírky a rastlina do výšky 65–90 cm.

Obsahujú 500–2 500 SHU jednotiek.

Doba zrenia je približne 90 dní.

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa