×

Kategórie

Chilli Kajenské korenie - Capsicum Annuum - semená chilli - 8 ks

×

Chilli Kajenské korenie má svoj pôvod v Južnej Americe. Dnes patrí k veľmi obľúbeným koreniacim prípravkom na celom svete.

Rastlina nie je vysoká, dosahuje výšku okolo 50 cm, takže sa dobre hodí na pestovanie vo veľkých kvetináčoch. Plodí asi 15 cm dlhé plody sýtočervenej farby.

Farba odrody je červená.

Patrí k stredne pálivým druhom. SHU je 30 000 – 50 000 jednotiek.

Využíva sa na dochucovanie pokrmov, omáčiek, na sušenie. Šupka plodu je veľmi pevná, takže pri správnom skladovaní vydržia papričky dlho čerstvé.

Okrem svojej pikantnej chuti je kajenské korenie obľúbené aj pre blahodárne účinky na zdravie človeka.

Podporuje trávenie, pôsobí proti baktériám a uľaví od bolesti.

Doba zrenia je približne 90 dní.

Čítaj viacShow less
3,43 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1000110
Obľúbené
Popis

predpestovaním semien je možné začať už vo februári alebo marci. Aby rastlina vyrástla a začala tvoriť plody, potrebuje 6 – 9 mesiacov, je preto nutné začať s pestovaním semien včas. Klíčenie trvá obvykle 2 – 3 týždne, ale u niektorých vyšľachtených odrôd i 6 týždňov. Preto je dôležité byť trpezlivý. Teplota na klíčenie je u tropických odrôd rodu chinense 24 – 32 °C, odrodám rodu annuum stačí teplota do 24 °C. Dôležité je udržovať teplotu konštantnú, preto nie je vhodné umiestnenie rastlín na okennom parapete. Papriky i chilli papričky sú svetlomilné rastliny, preto doprajte rastlinkám počas klíčenia dostatok svetla. Svetlo udržuje rastlinu vitálnu a zvyšuje odolnosť voči nákazám. 

Najvhodnejšie je sadiť semená do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky max. 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu je nutné udržovať dostatočne vlhkú, ale zároveň nie premokrenú. V tej sa rastlinám nedarí. V období dozrievania papričiek je vhodné zálievku obmedziť, aby sa zvýšila pálivosť plodov a zamedzilo sa ich popraskaniu.

S výsevom rastliny do vonkajšieho prostredia vyčkajte do doby, keď skončia ranné mrazy. Odporúča sa približne druhá polovica mája. Nízke teploty rastlinu vyčerpávajú a spomaľujú jej rast. Ideálna teplota pre rast je okolo 25 °C. Sadíme na dostatočne slnečné stanovisko, prípadne do skleníka. Sú to rastliny, ktoré možno bez problémov vypestovať i vo veľkom kvetináči na balkóne.

Na pestovanie je vhodná hlinito-piesčitá, humózna a prevzdušnená pôda, vždy odporúčame použiť sparenú. Nie je nutné prílišné prehnojovanie pôdy, pre výživu rastliny je skôr dôležité, aby bol dostatočne rozvinutý jej koreňový systém. Tento problém môžete vyriešiť pomocou mykorhízy, čo je pestovateľská technika, ktorá využíva symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, ktoré zvyšujú priepustnosť výživných látok smerom k rastline. Pokiaľ plánujete pestovať rastliny v skleníku, je dobré prekypriť pôdu pieskom či perlitom a na jeseň pohnojiť. K tomu sa najviac hodí vermikompost (trus dážďoviek), prípadne môžete použiť trus sliepok, kravský či konský hnoj.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1000110

Parametre

Výška
40 - 60 cm
Farba plodu
Červená
Štipľavosť
Stredne štipľavé
Pestovanie
V exteriéri - vonku
V interiéri - dnu
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Február
Marec
Mrazuvzdornosť
Nie
Odroda
Nehybridná
Zber
August
Júl
Október
September
Skorosť odrody
Poloneskorá
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
4,46 € s DPH

AgroBio Plodová zelenina je prírodný produkt z byliniek, vyrobený hlavne z prasličky a žihľavy, z ktorých využíva všetky ich známe účinky.

Je vhodný pre ekologické pestovanie.

Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť paradajok, paprík alebo uhoriek. 

Postrek je výborný aj proti abiotickému stresu (krúpy, sucho alebo prudký dážď). Aplikácia pred výskytom chorôb alebo škodcov. 

Po jeho použití je možné plody ihneď konzumovať, nemá teda ochrannú lehotu.

Balenie má 100 ml.

9,19 € s DPH

Symbivit Paradajky a papriky - mykorhiza pre plodovú zeleninu je pomocný rastlinný prípravok na pestovanie zeleniny.

Jeho použitím sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami.

Vytvorená mykorhiza umožní lepší a dlhodobý príjem vody a živín a ich efektívnejšie dodanie rastlinám.

Prírodne sa tak dosiahne výnosnejšia úroda, plody majú lepšiu farbu a chuť.

Mykorhízne huby napomáhajú rozvoju koreňového systému rastliny, predlžujú vegetačnú dobu a zvyšujú odolnosť rastlín.

Prípravok je vhodný do voľnej pôdy, skleníkov a fóliovníkov.

Prípravok nie je vhodný pre kapustovité rastliny (brokolica, karfiol, kapusta, kel atď.) a merlíkovité (špenát, repa atď.)

7,69 € s DPH

Miniskleník s ventiláciou s rozmermi 47 x 20 x 20 cm je ideálny pomocník pre začiatočníkov.

Skladá sa zo základnych dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi.

Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje. Priehľadná vrchná časť obsahuje ventilačné škáry.

3,07 € s DPH

Lepové dosky sú určené na ochranu zeleniny v skleníku či fóliovníku.

Pomáhajú sledovať a znižovať populáciu škodlivých organizmov, hlavne strapky.

Účinné sú aj na izbové rastliny.

Ide o pasívny pomocný prípravok. Vďaka svojej modrej farbe lákajú na seba škodcov, hlavne strapky, ktoré sa dobre prilepia na lep, ktorý nevysychá.

Veľkosť: 7,5 x 20 cm.

Balenie obsahuje 5 ks dosiek.

7,16 € s DPH

Kristalon pre zdravé paradajky a papriky

Ide o dvojzložkové hnojivo rozpustné vo vode, ktoré obsahuje všetky potrebné živiny k dobrému vývinu paradajok a paprík. Napr.: dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.

Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.

Novinka
1,66 € s DPH

Paprika Ohnivec je odroda s vysokou úrovňou pálivosti.

Tento druh, ktorý nadväzuje na známu odrodu Pálivec, sa pýši nielen vyššou pálivosťou, ale aj dlhším plodom.

V čase technickej zrelosti je plod tejto papriky charakteristický svetlozelenou farbou.

Paprika Ohnivec je ideálna pre sterilizáciu v celku bez odstránenia semien a taktiež je vhodná na priamu konzumáciu v čerstvom stave.

Pálivosť tejto odrody sa pohybuje v rozmedzí 1 800 – 2 500 SHU, radí sa teda medzi stredne pálivé papriky.

Nedávno prezerané
Žiadne položky
Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa