
Hyacint Dark Dimension - Hyacinthus - cibuľa...

Cibuľa sadzačka zimná Snowball - Allium cepa -...

Hyacint Fondant - Hyacinthus fondante - cibuľa...

Cibuľa sadbová ozimná Shakespeare - Allium cepa...

Sadbový cesnak Slavin II - Allium sativum -...

Tento „Kalifornský zázrak" je veľmi výnosná odroda sladkej papriky, ktorá je zároveň odolná voči vírusu tabakovej mozaiky.
Plodí 12 cm veľké plody, ktoré sú v dobe zrelosti sýtočervené.
Papriky majú sladkú a ovocnú chuť, sú bohaté na celý rad vitamínov a oceníte ich predovšetkým pri konzumácii v čerstvom stave.
Vzhľadom na to, že majú silnú stenu a sú pevné, sú vhodné k tepelnej úprave.
Doba zrenia je okolo 80 dní.
Papriky sú teplomilné rastliny a v našich podmienkach sa im najviac darí vo vinárskych oblastiach. Na ostatných miestach je lepšie využiť pre pestovanie skleník či fóliovník.
S predpestovaním semien začíname už vo februári. Semienka sadíme do ľahkého substrátu, ktorý by mal byť vždy preparený. Hĺbka výsevu je približne 0,3 – 0,5 cm. Pokiaľ chceme klíčenie urýchliť, je možné nechať osivo 24 hodín pred výsevom namočené. Dôležité je dbať pri klíčení na dostatok svetla a tepla. Papriky potrebujú teplotu okolo 28 °C, pričom nesmie byť nižšia než 22 °C. Vhodným miestom na pestovanie však nie sú radiátory a okenné parapety. Najlepší výsledok dosiahnete v parenisku. Doba klíčenia je spravidla 1 – 2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon v dobe, keď už nehrozia ranné mrazy, t.j. približne v druhej polovici mája. Stanovisko musí byť chránené pred vetrom a slnečné. Papriky sú náročné na organickú hmotu a živiny, je preto vhodné do pripravenej zeminy primiešať hnoj, ideálne kravský. Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie. V prípade potreby pôdu prihnojujte, napr. Kristalonom pre rajčiny a papriky, Tyčinkovým hnojivom pre papriky alebo univerzálnym hnojivom.
Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12 – 14 °C.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa