×

Kategórie

Špargľa Gijnlim - Asparagus officinalis - voľnokorenené sadenice špargle - 1 ks

×

Špargľa Gijnlim je veľmi kvalitná odroda s vysokým výnosom.

Táto odroda vytvára jasne zelené výhonky s ľahko fialovými špičkami.

Špargľa Gijnlim sa vyznačuje veľkým výnosom.

Zberá sa od mája do júna.

Je mrazuvzdorná až do -35 ° C a dorastá do výšky až 1 m.

Špargľa je veľmi bohatá na vlákninu, bielkoviny a ďalšie vitamíny a minerály.

močopudné a detoxikačné účinky.

Čo sú to prostokorenné sadenice?

Ide o sadenice nachádzajúce sa vo vegetačnom pokoji, nie sú teda narazené. Na prvý pohľad nie sú príliš atraktívne. Je potrebné ich pred samotnou výsadbou namočiť do vody.

Čítaj viacShow less
5,99 €
Nemáme na sklade
Kód:
2000972
Obľúbené
Popis

Sadenice špargle sa vysádzajú od marca do mája do brázd s hĺbkou 30 cm. Rastliny by mali byť asi 50 cm od seba.

Dôležité je pôdu rok pred výsadbou dobre pripraviť. Vysejte do pôdy zelené hnojenie, ktoré obohatí pôdu o dusík. Dobre prekyprená a prehnojená pôda je ideálna pre nové sadeničky špargle. Tiež dobre zvážte miesto, kde budete túto plodinu pestovať, pretože na jednom mieste porastie 15 a viac rokov.

Stanovište by malo byť slnečné, teplé, s ľahkou, piesočnatou pôdou.

Rastliny pravidelne zalievajte a tiež prihnojujte viaczložkovým hnojivom či kompostom.

Prvé dva roky sa špargľa nezberá, necháva sa voľne rozrastať. Na zber sa môžete tešiť od tretieho roku od výsadby.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
2000972

Parametre

Výška
80 - 100 cm
Farba kvetu
Zelená
Farba plodu
Fialová
Pestovanie
V exteriéri - vonku
Stanovisko
Slnečné
Výsev/výsadba
Apríl
Marec
Máj
Mrazuvzdornosť
Áno
Vegetačné obdobie
Trvalky
Zber
Jún
Máj
BIO kvalita
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
3,49 €
Pevný košík sa hodí predovšetkým na zber a prepravu drobných plodov, napr. jahôd, malín, černíc. Vďaka jeho prevedeniu a stabilite ho však môžete využiť aj na zber suchých plodov alebo napríklad byliniek. Farba košíka...
Nedávno prezerané

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa