Čo je cibuľová zelenina? Už názov nám napovedá, že sem patrí cibuľa a podobná zelenina. Radíme sem ešte pór a cesnak. Je to zelenina, ktorá obsahuje veľké množstvo antibiotických látok. Je veľmi obľúbená v kuchyni, kde sa stala nepostrádateľným pomocníkom. Taktiež je potrebná v ľudovom liečiteľstve. Látky, ktoré cibuľa obsahuje, pôsobia dobre na črevnú mikroflóru a na pečeň. Cibuľová zelenina zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav a podporuje trávenie. Prečisťuje obličky, močové cesty a uľahčuje odchod moču z tela. Cibuľové zeleniny sú vhodné na liečbu vysokého tlaku a taktiež na liečbu angín alebo nachladnutia.
Cesnak je považovaný za prírodné antibiotikum. Okrem iného aj zlepšuje náladu a znižuje stres. V zemi má cibuľu vytvorenú z cibuliek — strúčikov zabalených do šupiek.
Liečivé účinky póru sa využívali už v staroveku. Pôsobí proti nadúvaniu a pocitu plnosti, pri zápche a črevných kolikách, proti žlčovým kameňom a pre celkovú detoxikáciu organizmu (prečisťuje krv i črevá).