Katalóg

Kvalita

Naše produkty

Strukoviny 

Strukoviny sú azda najbohatším zdrojom bielkovín v rastlinnej ríši. V porovnaní s mäsom a mäsovými výrobkami, nezvyšujú cholesterol, preto je ich konzumácia oveľa zdravšia. Tiež pomáhajú odvodňovať organizmus a sú zdrojom železa. Okrem ich významného účinku na ľudské zdravie, pomáhajú aj obohacovať pôdu o dusík. Na ich koreňoch totiž žijú nitrifikačné baktérie, premieňajúce vzdušný dusík na dusičnany, ktoré rastlina dokáže prijať.
  • Hrach
    Hrach
    Hrach pochádza pôvodne z Číny. Je veľmi bohatý na vlákninu, z minerálnych látok obsahuje draslík, horčík, zinok a železo. Je zaujímavý aj obsahom vitamínov ako sú predovšetkým vitamín E,B ( B1,2,6 ), niacín, kyselina listová, kyselina pantoténová a biotín. Obsahuje až 23% bielkovín.
  • Bôb
    Bôb
    Bôb je pravdepodobne najstaršia pestovaná strukovina. Tvar semien bôbu môže byť variabilný. Nájdeme v ňom veľa železa a vitamín C, ktorý je v bôbe tiež obsiahnutý, pomáha jeho vstrebávaniu.
  • Fazuľa
    Fazuľa
    Fazuľa má svoj pôvod v Južnej Amerike a v 16. storočí ju do Európy priviezli Španieli. Má nízky glykemický index a obsahuje veľa vlákniny a bielkovín. Fazuľa navyše obsahuje veľa draslíka a horčíka, ktoré majú významný vplyv na prenos nervových vzruchov a relaxáciu svalových vlákien.
  • Sója
    Sója
    Sója sa z 36-40 % skladá z bielkovín. Sójové bôby obsahujú viac proteínov a železa ako mäso, viac vápnika ako mlieko a viac vitamínu B1, B2 a B6 ako vajcia a to všetko bez cholesterolu. Obsahuje vitamíny A a E, selén, či kyselinu listovú.
na stránku
Produkty 1 - 15 (48)
Produkty 1 - 15 (48)

Menu