Kategórie
-
Zelenina a ovocieZačnite sezónu s kvalitným osivom
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
- Papriky a chilliSladká alebo štipľavá? Stačí si vybrať!
- Jarné cibuľovinyVypestujte si kvety z čerstvých cibuľovín
- Sadbová zeleninaJedinečná chuť – cibuľa aj cesnak skladom
- Semená na klíčenie
-
Okrasné rastliny
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
- BIO kvalita
-
Trávne a lúčne zmesi
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Bylinky a korenie
Viac ako 300 druhov liečivých semien
- Stromy a kríky
-
Exotické rastliny
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
- Mäsožravé rastliny
- Záhradkárske potreby
- Darčekové balíčky a poukazy
- Knihy
-
Viac ako 1000 odrôd semien i sadeníc
-
Takmer 150 odrod paprík a chilli
-
-
-
Vyberajte z takmer 1600 druhov okrasných kvetov
-
-
Vyberajte z viac ako 150 druhov osiva
-
Viac ako 300 druhov liečivých semien
-
-
Zvládnete vybrať z viac ako 240 kultivarov?
-
-
-
Sada na klíčky vrátane misky - Jemná zmes - Vilmorin - 15 g
Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.osiva-semena.sk/515-semena-na-klicky-a-microgreens
Sada, ktorá obsahuje už všetko potrebné na pestovanie - misku na viacnásobné použitie + semienka
Jemná zmes 75% semien lucerny, 25% semien reďkovky
Klíčky semien sú zdrojom veľmi cenných živín pre ľudský organizmus. Obsahujú veľmi veľa bielkovín, vitamínov a minerálnych látok nevyhnutných pre zdravý vývoj a život človeka.
V semenách lucerny nájdeme všetky vitamíny, ktoré človek potrebuje. Hlavne veľký obsah vitamínu C. Naviac obsahujú veľmi veľa bielkovín, dôležité enzýmy a zo všetkých klíčkov majú najväčší obsah minerálnych látok.
Posilňujú svalstvo, kosti a chrup, súčasne pomáhajú pri reumatických problémoch a artróze.
Reďkev vďačí za svoju špecifickú chuť horčičným olejom, ktoré obsahuje. Semená reďkovky tlmia rozvoj baktérií a húb.
Klíčky lucerny sú chutnou prísadou na obložené chlebíčky, do šalátov, omáčok, zemiakov a tvarohu. Môžeme ich jesť samostatne alebo nimi okoreniť šaláty a omáčky, pridávať ich k zemiakom, palacinkám či zelenine.
V kuchyni sa klíčky reďkovky používajú skôr ako korenie, pretože už niekoľko klíčkov dodáva šalátom a nátierkam typickú, pomerne pikantnú chuť a vôňu.